Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

1927 yılında il merkezinde özel idareye bağlı olarak hizmete başlayan hastanemiz, 1940 yılında Gurabaa Hastanesi adıyla faaliyet göstermiş, daha sonra Memleket Hastanesi olarak faaliyetlerine devam etmiştir.
1954 yılında da Muğla Devlet Hastanesi adını alarak Sağlık Bakanlığı’na bağlanmıştır. 400 yataklı olarak faaliyet gösteren Muğla Devlet Hastanesi 2006 yılında bakanlık kararı ile Menteşe Devlet Hastanesi (Eski SSK Hastanesi) ile birleşmiş ve 501 yatak kapasitesine ulaşmıştır. 2011 yılı mayıs ayında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile yapılan protokol ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını alarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyet göstermektedir.